fbpx

Wie zijn wij

Ief

Ief is een jonge techneut die een aantal jaar geleden in aanraking is gekomen met specialty koffie. In een zaakje in Berlijn dronk hij een espresso waarvan hij niet wist dat koffie dat soort smaken in zich had. Vanaf dat moment is hij op onderzoek uitgegaan, het internet doorzocht en veel specialty koffiezaakjes bezocht in het binnen en buitenland. Om zelf meer gevoel te krijgen bij de verschillende bonen en smaken is er thuis ook een goed apparaat gekomen om meer te kunnen ontdekken.

Toen Ief de mogelijkheid kreeg om samen met Ido het avontuur aan te gaan om zelf koffie’s te branden en te ontdekken welke smaken er op welke manier uit een boon te halen zijn, heeft hij deze met beide handen aangegrepen. Door kleinschalig en met passie onze koffiebranderij neer te zetten hoopt Ief op een verantwoorde manier in de koffie keten deel te kunnen nemen en met kwaliteit het verschil naar klanten te kunnen maken. Dit betekend o.a eerlijke prijzen voor de boeren en werken met recycle bare koffie bussen.

Ido

Al op zeer jonge leeftijd, jaren zestig van de vorige eeuw, was Ido verantwoordelijk voor het zetten van koffie bij zijn ouders. Toen nog Perla koffie uit blik. De geur bij het openen van het blik was voor hem verslavend. Ook tijdens het zeezeilen kon Ido zijn trek naar koffie niet bedwingen en werd met een cardanisch opgehangen gasfornuis de koffie op een wilde zee met grote golven gezet. Hij heeft vele koffiezet machines in zijn bezit gehad. Al jaren zet hij nu zijn koffie met de moeder van alle huidige espresso machines, een originele Faema 61 één groep. De bijlage van de Volkskrant heeft hier nog een foto van gemaakt (barretje koffie).

Al meer dan 15 jaar brandt Ido zijn eigen koffie met groene koffiebonen uit de hele wereld. Lange tijd met een thuisbrander maar sinds geruime tijd met een Giesen professionele brander. De smaak van vers gebrande koffie is voor hem onvoorstelbaar lekker, soms vergelijkbaar met een bonbon. Via zijn zoon is hij in contact gekomen met Ief en met hem deelt hij zijn liefde voor het branden en een bijzondere kop koffie. Wij hebben samen een bedrijf opgericht met het idee om met kleine aanpassingen c.q. innovaties aan onze apparatuur en aan het brandproces nog betere koffie te maken.