fbpx

Prijs stijging

Hoi Koffieliefhebber,

Helaas moeten we jullie mededelen dat de koffie prijzen van je favorietes koffie iets in prijs verhoogt zijn.

De afgelopen jaren zijn de Arabica koffie prijzen wereldwijd om een aantal redenen flink gestegen. De drie belangrijkste oorzaken zijn:

  • In BraziliĆ« is het een jaar geweest met extreme weersomstandigheden. Een onverwachte vorst en een droge periode hebben gezorgd dat de oogst van afgelopen jaar een lage opbrengst heeft.Omdat BraziliĆ« wereldwijd de grootste koffieproducent is drukt deze lage oogst de wereldprijs van koffie omhoog.
  • Het transport is duurder geworden. De container prijzen zijn sinds de corona crisis enorm gestegen. Dit gecombineerd met de hoge brandstofprijzen maakt het verkrijgen van koffie in Europa duurder.
  • De algemene grondstof prijzen zijn afgelopen jaar flink gestegen waardoor de kosten van het draaiend houden van de branderij omhoog zijn gegaan.

Ons doel is nog steeds om jullie van de lekkerste, vers gebrande koffie te blijven voorzien die eerlijk en duurzaam geteeld en verhandeld is. Om dit te blijven doen is het om bovenstaande redenen nodig om onze koffieprijzen dit jaar dus te verhogen.

Mocht er vragen of opmerkingen zijn over deze prijsstijging dan horen we graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Ief en Ido