fbpx

Onze handelswijze

Eerlijk en transparant

Kwaliteit is niet het enige criterium waar wij op zoek naar zijn. Misschien wel belangrijk is dat onze koffies duurzaam en eerlijk worden verbouwd. Wij werken daarom alleen met koffie die wordt geproduceerd met de minste impact op het ecosysteem en waarbij elke schakel in het proces de waarde krijgt die het verdient. Deze filosofie is ons uitgangspunt en daar handelen wij naar.

Onze partners

Aangezien wij natuurlijk nog een relatief kleine speler zijn in de koffie wereld werken wij samen met betrouwbare en eerlijke partners. Voor onze vaste koffies zijn dit bijvoorbeeld GroundsCostaRica voor koffieboon uit Costa Rica. Voor de Colombiaanse koffieboon is dit AvianCoffee. Voor beide geldt dat dit partners zijn die zelf hun roots hebben liggen in het land waar deze koffies vandaan komen en de families en boeren die de koffies telen persoonlijk kenen.

Het doel is om de boeren de beloning te geven waar zij recht op hebben en zo de lokale leefomstandigheden te verbeteren. Bijkomend effect is dat als wij onze boeren een eerlijke prijs geven zij zich beter kunnen focussen op het produceren van de beste koffiebonen en er ruimte is om nieuwe technieken toe te passen. Hierdoor zal de kwaliteit van de koffie omhoog gaan en krijgen wij als koffiebrander uiteindelijk dus een mooier en zuiverder product.

Voor onze wisselende koffies werken wij samen met Sucafina en Falcon Coffee. Beide zijn groene koffie importeurs die hun kernwaarden hebben liggen in gelijkheid, eerlijkheid en duurzaamheid.

Circulair

Onze koffiebonen zijn verpakt in herbruikbare koffiebussen die werken in een roulatiesysteem. Hiermee voorkomen wij het telkens opnieuw weggooien van verpakkingsmateriaal en creëren een donkere én droge bewaar plaats voor een langere houdbaarheid. Win-win dus.

In de toekomst willen wij de koffie die wij leveren ook weer meenemen in de vorm van de koffiedrab. Deze koffiedrab bevalt namelijk nog veel hoogwaardige oliën die na extractie te gebruiken zijn als bijvoorbeeld vervanger voor palmolie of te gebruiken in gezichtsverzorging producten. Op deze manier kunnen wij ons bedrijf weer een stapje meer circulair maken. Wordt vervolgt dus!