Wij branden koffie kleinschalig op een ambachtelijke wijze. Dit combineren wij met de hedendaagse technologie.

Voor ons betekent dit dat wij zelf, met behulp van onze ervaring en zintuigen, handmatig het koffie brandproces regisseren, zonder programma’s die dit proces overnemen. Tegelijkertijd monitoren wij met hulp van de technologie van nu het brandproces. De combinatie van onze ervaring en de nieuwe monitoringstechnieken garandeert de hoge kwaliteit en consistentie waar wij op zoek naar zijn in onze koffiebonen.

Kwaliteit is niet het enige criterium waar wij op zoek naar zijn. Naast deze belangrijke graadmeter zoeken wij koffiebonen die in lijn zijn met onze filosofie. Bij Ief&Ido verkopen wij alleen verantwoorde koffie die geproduceerd wordt met de minste impact op het ecosysteem en waarbij elke schakel in het proces de waarde krijgt die het verdient. Deze filosofie is ons uitgangspunt en daar handelen wij naar.

Onze koffie wordt verkocht in herbruikbare koffiebussen die werken in een roulatie systeem. Hiermee voorkomen wij het telkens opnieuw weggooien van verpakkingsmateriaal en zorgen wij voor een droge én donkere bewaar plaats om de houdbaarheid te verlengen. Win-win dus.

Het eigenwijze van onze koffiebranderij staat voor ontwikkeling. Wij experimenteren continu om dit ‘eigen’ te integreren in onze werkwijze. Dit betekent nieuwsgierig blijven naar nieuwe inzichten en actief op zoek gaan naar nieuwe brand methodes om de smaak van onze koffiebonen nóg verder te verbeteren.

Hieronder de koffie selectie die wij op dit moment aanbieden

To search, begin typing